Sulakyurt darbeye hayır dedi

Tarih 27 Temmuz 2016, 15:24 Editör

FETÖ´ye mensup bazı askerlerin 15 Temmuz´da püskürtülerek başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesinde yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

7´DEN 70´E HERKES MEYDANDA BULUŞTU

FETÖ´ye mensup bir grup askerin yapmış olduğu darbe girişimi Sulakyurt ilçesinde 7´den 70´e halkın büyük katılımıyla yapılan yürüyüşle protesto edildi. İlçe meydanında toplanan halk, tekbir ve sloganlar getirip yürüyerek darbecilere tepki gösterdi.

HALKIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik´in de katıldığı yürüyüşte sık sık darbeciler aleyhine sloganlar atıldı. ‘Bir ölür, bin diriliriz´ diyen Başkan Bildik, hemşerileriyle gurur duyduğunu belirterek, “Şehitlerimiz için ve demokrasiye sahip çıkma yürüyüşünde halkımız bizi yalnız bırakmadı” diye konuştu.

SEN BEN YOK BİZ VARIZ

Başkan Bildik, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Sen ben yok biz varız” diyerek ilçe halkına seslendi. Başkan Bildik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hizmetinde ve emrinde olmaktan gurur duyduğum Sulakyurt´lu hemşehrilerim. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsünde şehit ve gazilerimiz için mevlid ve demokrasiye sahip çıkma programına hoş geldiniz sefalar getirdiniz”

HAİNLERİN EMELLERİNE ULAŞAMADI

“Rabbime şükürler olsun, aziz Türk milleti hakkına sahip çıkmıştır, darbe teşebbüsü Türk milletinin azim ve sinesine çarpmış ve dağılmıştır. Demokrasinin itibar ve iffeti kurtarılmıştır. Türkiye tabiri yerindeyse ipten alınmıştır. Hainlerin emellerine ulaşmasını engelleyen asil duruş gösteren bu büyük Türk milletiyle ne kadar övünsek azdır”

İLK MEYDANLARA İNENDE BİZLER OLDUK

“Kimse bizim samimiyetimizi sınamasın bizler bir kez daha şerefli duruşumuzu göstererek darbe girişiminin daha ilk dakikalarında her türlü darbeye karşı olduğumuzu, hükümetin yanında olup demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini söyledik ve ilk meydanlara inende bizler olduk. En kötü demokrasinin en iyi darbeden daha iyi olduğunu tarih bize daha yaşattı tecrübe edindik”

GEREĞİNİ MİLLETÇE YAPALIM

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ayrım yapmadan kucaklaşalım diyor. O halde bunun gereğini milletçe yapalım, yasımızı tutalım, kardeşliğimizi ezmeye, Türkiye´yi çözmeyi planlayanlara hep birlikte engel olalım. Aramızı bozmaya çalışanlara müsaade etmeyelim. Bir olur beraber olursak vatana ihanet etmeye yeltenenlerin karşısına çıkar mücadelemizi veririz emellerine ulaştırmayız. Ama yok hala sen AKP´li ben MHP´li o CHP´li dersek Allah muhafaza birliğimizi bozarlar birer birer kırarlar bizi”

YARALARI SARALIM KARDEŞLİĞİMİZİ DİRİ TUTALIM

“Bu darbe girişimi hepimize yapılmıştır, sadece hükümete yapılmamıştır, ne mutlu bizlere ki kalkışmanın beli kırılmıştır. Yaraları saralım kardeşliğimizi diri tutalım. Türk´ün gücünü ve kudretini gören dünya şaşkın, bizi bir Libya, bir Mısır, bir Tunus zannedenler gördüler ki nasıl 100 yıl önce Çanakkale geçilmez diyen ataların evlatları bu gün de vatanı böldürtmeyeceğini bir kez daha ispatladı ve bundan sonrada böyle şeylere yeltenenlerin boyunun ölçüsünü alacağını gösterdik”

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

“Çünkü bu necip milletin adı Türk milletidir, burası Türkiye Cumhuriyetidir. Şu an savunmamız vatansa gelin, gün birlik beraberlik günü. Sen ben yok biz varız. Topyekûn mücadele edersek anlam kazanır. Gün dayanışma günüdür. Gün kardeşliği tescil etme günüdür. Gün büyük düşünme günüdür. Gün istiklalimize sahip çıkma günüdür. Gün küçük hesap yapanları mağlup etme yerle bir etme günüdür. Hani diyordu ya şair: “Asım´ın nesli. diyordumya. Nesilmiş gerçek: işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” diyerek konuşmasına son verdi.

Öte yandan Başkan Bildik´in eşi ve ilçe kadınları tarafından kazanlarla yapılan un helvaları şehitlerimiz için ilçe halkına dağıtıldı.