İlçemizde aşure etkinliği düzenlendi

Tarih 11 Ekim 2016, 23:11 Editör

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Sulakyurt Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Fikret Dağ, Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hacı Ahmet Altun, Cumhuriyet Savcısı Selçuk Ulus, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından başlayan programda konuşan Kaymakam Dağ, ilçede birlik ve beraberlik adına güzel bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Büyük küçük herkesin bir araya gelerek yıllardır devam eden bu geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Dağ, "Bundan sonra da bu geleneğimiz nesilden nesile aktarılarak devam edecektir. Bu tür etkinlikler, birlik ve dirliğimizi daha da kuvvetlendirmekte, fitne ve fesatlıktan uzak, ayrılık ve gayrılığa düşmeden birlik ve beraberlik vesilesi haline gelerek hem ülkemizdeki hem de İslam dünyasındaki diğer Müslümanlarla birbirimizi sımsıkı kenetlemektedir. Bugün burada halkımız, çalışanlarımız ve öğrencilerimizle iç içe olduk." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram da, "Gün birlik olma, ikilikten kurtulma günüdür. Gün dayanışma ve paylaşma günüdür. Matemleri bir ve ortak olan milletin tarihi geçmişi, medeniyeti ortak olarak şekillenmiş milletin geleceği ve idealleri de birdir." dedi.

Etkinlik, ilahiler ve oratoryo gösterilerinden sonra vatandaşlar ile öğrencilere aşure dağıtılmasının ardından son buldu.