18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Günü Etkinlikleri

Tarih 22 Mart 2017, 01:39 Editör

Sulakyurt ilçesinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kapalı Spor Salonu’nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kru’an-ı Kerim okunmasının ardından başlayan programda konuşan Kaymakam Yunus Emre Vural, Şanlı tarihimizin içerisinde hak ettiği yeri fazlasıyla alan Çanakkale Zaferimizin 102. yılını bugün hep birlikte idrak ettiklerini söyledi.

Vural, Çanakkale Zaferinin onurlu mücadelenin simgesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Benim açımdan Çanakkale Zaferi, Türk’ün imanla, inançla kol kola göğüs göğüse bütün dünyaya vermiş olduğu onurlu bir mücadeledir. Utançla yaşamayı değil, onurla ölmeyi yeğleyen bir milletin evlatları, onurlu fertleri, vatan çiğnenecekse, ezan dinecekse git geri gelme diyen anaların mücadelesidir. Şehit ailelerimizin dik duruşu bizim dik duruşumuzdur. Eğer siz başınızı öne eğerseniz, bizim başımızı kaldıracak yüzümüz kalmaz. Siz bizlere örnek olacaksınız. Ne mutlu size ki, sizler vatanı ayakta tutan evlatlar yetiştirdiniz.Tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle, dua ile gururla anıyorum."

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, Şehit İsa Nazlım’ın babası Ergün Nazlım’ın konuşmaları, lise öğrencileri tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiir, oratorya, tiyatro ve diğer etkinliklerin ardından son buldu.

Programa Kaymakam Vural‘ın yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, kurum müdürleri, şehit aileleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Önemli Gün ve Haftalar

8 Mart Dünya Kadın Günü

8 Mart Dünya Kadın Günü Belediye Başkanımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

İlçemizde mezuniyet sevinci

İlçemizde mezuniyet sevinci Sulakyurt ilçesindeki Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından mezuniyet töreni düzenlend...