Valimiz ilçemizi ziyaret etti

Tarih 13 Ekim 2017, 23:24 Editör

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz Sulakyurt ilçesini ziyaret etti.

Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler, önce Sulakyurt Kaymakamlığını ziyaret etti. Vali Haktankaçmaz’ı kaymakamlık önünde Kaymakam Yunus Emre Vural ile Belediye Başkanı İsmail Bildik ve kurum yöneticileri karşıladı.

Kaymakamlık önünde yeni yapılan Atatürk büstünün açılını yapan Haktankaçmaz, Kaymakam Vural'dan ilçe hakkında bilgi aldı.Sulakyurt Belediyesini ve çarşı esnafını da ziyaret eden Haktankaçmaz, daha sonra Sulakyurt Belediyesi tarafından çarşı meydanında düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Etkinlikle konuşan Haktankaçmaz, Sulakyurtlu vatandaşlar ile bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Muharrem ayının ve aşure gününün önemli olduğuna değinen Haktankaçmaz şöyle konuştu:

"Muharremin onuncu günü çok önemli olayların meydana geldiği bir gündür. Değer verilen önem verilen bir gündür. Aynı zamanda haram aylardan, yani insanlara zarar vermenin, savaşmanın ya da herhangi bir canlıya zarar vermenin yasak olduğu aylardan biridir. Hepimiz aynı yaradana inanıyoruz, aynı Peygamberin ümmetiyiz. Hazreti Ali sevgisi, Hazreti Hasan, Hazreti Hüseyin sevgisi bu ümmetin bütün fertlerinin yüreğinde en müstesna bir şekilde bulunmaktadır. Hazreti Hasan'ı, Hazreti Hüseyin'i Hazreti Ali'yi anarken Hazreti Peygamberimize en iyi şekilde layık olmak için gayret etmeliyiz. Burası Anadolu coğrafyası. Tarih boyunca başı darda kalanların bugün de olduğu gibi hemen sığındığı, koşup geldikleri Balkan Savaşları'ndan, Birinci Dünya Savaşı'ndan ve daha öncesinden olduğu gibi. Bugün için 3 milyondan fazla Suriyeli kardeşimizin sığındığı, gözü, gönlü geniş olduğu bir toprak. Bu toprak böyle bir toprak. Böyle toprağın evlatları da acık gönüllü açık fikirli. Bu toprağın şöyle bir özelliği de var. Bütün farklılıklarıyla da beraber biz bir milletiz. Aynı aşurede olduğu gibi. Aşurenin de içinde birçok malzeme var. Hepsi birlikte aşure tadı veriyor. Bizler de öyleyiz. Bu mlletin bütün fertleri öncelikle bu vatanın evladı olmaktan, bu bayrağın gölgesinde yaşamaktan gurur duyar ve hep beraber biz Türk milletiyiz. Hiçbirimizin bir diğerimize üstünlüğü yok. Üstünlük ancak bu millete, bu ülkeye hizmet etmekle olur. Yeri geldiği zaman hiçbir fikir ayrılığı, başka bir aidiyet gözetmeden sıraya girer vatan toprağını savunmak için gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. Yeri gelir gece gündüz bu milletin bir ferdine, bu ülkeye hizmet etmek için çalışırız. Ülkemizi seviyorsak, bu topraklarda onurlu bir şekilde yaşamak istiyorsak birlik içerisinde olmamız lazım. Ülkemizin bölünmesini isteyenlere karşı omuz omuza mücadele etmemiz, beraber durmamız lazım. Bugün buradaki atmosfer, bu heyecan, bu birliktelik bunun en güzel örneğidir. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın."

Haktankaçmaz, konuşmasında Ankara ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara selamının olduğunu da iletti.

Belediye Başkanı İsmail Bildik de, ilçe merkezi ve 26 köy halkı ile hoşgörü ve barış içinde yaşayan bir ilçeye sahip olduklarını belirterek, "Buradaki birlikteliğimiz Türkiye'ye örnek olacak bir birlikteliktir. İçimizdeki yaşayanlarımızın kültürleri bizim kültürümüz, onların inançları bizim inançlarımız, onlar biz, biz onlar olduk. Bu program vesileysiyle Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri ile bu kutsal vatan için şehit düşmüş kahramanlarımızı şükranla anıyorum. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Sema gösterisi ve diğer etkinliklerin ardından Vali Haktankaçmaz ve Belediye Başkanımız vatandaşlara aşure dağıttı.

Vali Haktankaçmaz daha sonra Sulakyurt Belediyesi Konferans Salonu'nda değerlendirme toplantısı için muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçede inşaatı ve çalışmaları devam eden yatırımları tek tek ziyaret eden Haktankaçmaz, okul ziyaretlerinin yanı sıra Sulakyurt Sulama Baraşı'nda da inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.