İlçemizde Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Tarih 29 Ekim 2018, 15:19 Editör

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Çarşı Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesajı okundu.

İlçeye yeni atanarak görevine başlayan Kaymakam Gökhan Dolaş, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 95’inci yılını kutlamanın sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

29 Ekim Günü’nün Cumhuriyetin taçlandığı bir gün olduğunu hatırlatan Dolaş, “Bugün burada, bu güzel günde kadim tarihimizin ve aziz şehitlerimizin şahitliğinde Kurtuluş Savaşımızın en güzel meyvesi olan Cumhuriyetimizin 95’inci yılını kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Bugün küllerinden doğan ve ilelebet payidar olacak olan devletimizin Cumhuriyet ile taçlandığı gündür. Bugün gidilip dönülmeyen Yemen’den, Kafkaslar’dan, Balkanlar’dan nice güneşlerin battığı Çanakkale’den, Dumlupınar’dan Sakarya’dan ve 15 Temmuz’da bütün yurtta yükselen vatan sağ olsun nidalarının karşılık bulduğu gündür. Saygıdeğer şehit ailelerimiz. Bugün vatanı uğruna canlarını feda eden  ve karanlık geceleri aydınlığa çeviren şehitlerimize şükranlarımızı sunduğumuz gündür. Biliniz ki onlar doğan her bebeğin masumiyetinde, okumayı öğrenen her öğrencinin kaleminde ve göndere çekilen her bayrağın nazlı dalgalanışında yaşamaktadırlar.” dedi.

Öğrenci, öğretmen ve kurumlarda çalışan memurlara da seslenen Dolaş, şunları kaydetti:

“Sevgili öğrenciler ve sevgili gençler. Bugün dedelerinizden, ecdadınızdan aldığınız sancağı ilelebet koruyacağınız ve ileriye taşıyacağınız gündür. Vatanını için, bayrağınız için canla başla çalışmayı, bir hayat düsturu haline getireceğiniz gün tam da bugündür. Değerli mesai arkadaşlarım! Önceliğimiz daima Cumhuriyetin asıl sahibi olan cumhura hizmet etmektir. Bu sebeple hiçbir zaman kendimizi efendi olarak değil, hizmetkar olarak göreceğiz. Sevgili öğretmenlerimiz! Bilginin en büyük güç olduğu bu günlerde sizlere düşen görev ise erdemli bireyler yetiştirmek ve sizlere emanet edilen fidanları birer gül bahçelerine çevirmektir.”

Kaymakam Dolaş, Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kamil Küçük halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Program, öğrencilerin, şiir okumaları ve diğer etkinliklerin  ardından son buldu.

Bayram programına, Kaymakam Dolaş’ın yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Bildik, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kamil Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.