Sulakyurt'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Tarih 10 Kasım 2018, 13:39 Editör

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla ilgili Sulakyurt ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla ilgili Sulakyurt ilçesinde program düzenlendi.

Çarşı Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan programda, saat 09:00’u beş geçe sirenler çalarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Program, daha sonra Şehit Ömer Halisdemir Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Buradaki programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin kötü talihini değiştirip dünya tarihinde, eşi benzeri görülmemiş izler bırakarak aramızdan ayrıldığını söyledi.

Atatürk, çok yönlü ve üstün kişiliği olan bir lider olduğunu hatırlatan Akın, “O, mensubu bulunduğu milleti için, canını ortaya koymaktan hiç çekinmedi. Her türlü zorluğa katlanarak, kendini milletine adadı. Değişik cephelerde ön saflarda savaştı. Onun “Ben gerektiği zaman, en büyük hediyem olmak üzere, Türk milletine canımı vereceğim.” sözü, vatanını ve milletini ne kadar çok sevdiğini gösterir. Atatürk, ileriyi gören bir liderdi. Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra ortaya çıkan tehlikeli durumu, ilk o görüp, milletinin dikkatini çekti. Erzurum Kongresi’nde “Vatanın bölünmez bir bütün olduğunu” tüm dünyaya ilan etti. Sakarya Savaşı sırasında söylediği, “Vatanın her karış toprağı, vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz.” “Yurt toprağı! Sana her şey feda olsun. Kutlu olan sensin. Senin için fedaiyiz.” sözleri onun vatan sevgisini ve kararlılığını gösteren en güzel ifadeleridir.” dedi.

Atatürk,’ün toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamı olduğu belirten Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Köylümüze, askerimize, polisimize, öğretmenlerimize, sanatçılarımıza, sporcularımıza, Türk kadınına, çocuk ve gençlerimize kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve destek olmuştur. O bir halk adamıdır. Atatürk, ömrü boyunca milleti için çalıştı, bunu bir görev saydı. O, “Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.” sözüyle millete hizmet anlayışını ve yöneticilerde bulunması gereken özellikleri vurgulamıştır. O, hep milletine güvendi ve inandı. Tarihte büyük devletler kuran ve yüksek medeniyet seviyesine sahip milletimizin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip Türk milletinin, çağdaş dünya içinde yer alacağına inandı ve bunun için çabaladı. Kurtuluş Savaşı’nın ardından söylediği “En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir.” sözü bunu kanıtlamaktadır.

-"Gençlere hep güvenmiş, onları ülkenin yarınları olarak görmüştür."

Atatürk; çocuklara, gençlere ve kadınlara da çok değer veren bir liderdi. Çocukları hep sevmiş, onların iyi şartlarda yetişmeleri için uğraşmıştır. Gençlere de hep güvenmiş, onları ülkenin yarınları olarak görmüştür. Bursa’da kendisini karşılayan çocuklara ve gençlere söylediği ”Küçük Hanımlar! Küçük Beyler! Hepiniz geleceğin birer yıldızı, gülü, mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız.” Sevgili öğrenciler, bu sözü hiç unutmayınız ve ona göre davranınız. Atatürk ilkeleriyle Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan, gerçekçi, milli ve yenileşmeye açık, modern bir sistem kurmayı amaçladı. Atatürk demek özgürlük demek, aydınlık demek, vatanseverlik demektir. O, 95 yıl önce bize kurduğu, bizim de yükseltmek zorunda olduğumuz pırıl pırıl Cumhuriyeti ve ilkelerini bıraktı.”

Programda öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler de düzenlendi.

Programa, Kaymakam Gökhan Dolaş, Belediye Başkanı İsmail Bildik, Cumhuriyet Savcısı Fırat Ölmez, İlçe Jandarma Komutanı Kamil Küçük, şehit aileleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programın ardından Kaymakam Dolaş ve beraberindekiler, Çok Programlı Lisesi tarafından açılan Atatürk Fotoğrafları konulu fotoğraf sergisi ziyaret edildi.

Sulakyurt'ta 19 Mayıs Bayramı coşkusu

Sulakyurt'ta 19 Mayıs Bayramı coşkusu Sulakyurt ilçesinde 19 Mayıs Bayramı coşkusu

İlçemizde ramazan bereketi

İlçemizde ramazan bereketi İlçemizde ramazan bereketi