Sulakyurt’ta yaban hayvanları unutulmadı

Tarih 16 Şubat 2021, 15:44 Editör

Sulakyurt’ta yaban hayvanları unutulmadı

Kırıkkale’nin Sulakyurt Belediyesi ekipleri tarafından soğuk kış şartları nedeniyle yiyecek bulamayan yaban hayvanları için ormanlık alana yiyecek bırakıldı.

Soğuk hava şartları yurdun birçok kentinde olduğu gibi Kırıkkale’de de etkisini sürdürüyor.

Soğuk hava ve buzlanma nedeniyle yiyecek bulmada güçlük çeken yaban hayvanlarını unutmayan Sulakyurt Belediyesi ekipleri seferber oldu.

Ekipler, Kayalıdere mevkisindeki ormanlık alana giderek burada doğaya yiyecek bıraktı.

Belediye Başkanı İsmail Bildik yaptığı açıklamada, “Dağlara, ormanlık alanlara yem bıraktık. Müslüman bir ülkede açlıktan bir canlı ölmesin. İlçemizde hava sıcaklığı zaman zaman sıfırın altına düşüyor ve doğada buzlanma meydana geliyor.  Dolayısıyla yaban hayatında olan hayvanlarımız aç kalarak ölebiliyor. Bu hayvanlar bizlere Allah’ın birer emaneti. Onlara bu zor kış şartlarında birkaç lokma yiyecek verip hayatta tutabilirsek bizlere ne mutlu. Bizler belediye olarak elimizden geleni yaparak onlara yiyecek verdik. Ekipteki arkadaşlarımız ormanlık alanda yaban hayvanlarının olabileceği noktaları tespit ederek buralara ekmek ve kanatlı hayvanlar için de buğday bıraktı.” dedi.

Ekiplerimiz 24 saat görev başında

Ekiplerimiz 24 saat görev başında Ekiplerimiz 24 saat görev başında

Yaban hayvanları unutulmadı

Yaban hayvanları unutulmadı Yaban hayvanları unutulmadı