Başkanımızdan UMKE ekibine destek

Açıklama: Belediye Başkanımız İsmail Bildik UMKE ekibinin kampını ziyaret ederek bilgi aldı.
Kategori: Güncel Haberler
Eklenme Tarihi: 08 Kasım 2018
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 13:02
URL: http://www.sulakyurt.bel.tr/haber_detay.asp?haberID=267

Kırıkkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) Sulakyurt ilçesinde eğitim ve tatbikat yaptı.
İlçemize bağlı Bülbülderesi mevkisinde oluşturulan ve 3 gün süren UMKE il kampına 27 gönüllü görevli katıldı.

Bu yıl 8'incisinin gerçekleştirildiği kampta, zorlu arazi koşullarında travmalı hastaya yaklaşım, göçük altı kurtarma ve KBRN eğitimleri gibi konularında tatbikatlar gerçekleştirildi. Bu eğitimlerin yanı sıra olağanüstü durumlarda acil toplanma ve timlere ayrılarak organize bir şekilde hareket etmek için görev dağılımı eğitimleri verilerek, UMKE sağlık gönüllülerinin her an afet durumuna hazır olması için çalışılmalar yapıldı.

Belediye Başkanımız İsmail Bildik de çalışmaları yakından takip etmek için kamp alanına giderek buradaki görevlilerden bilgi.

Kamp alanının hazırlanmasında UMKE ekibine destek veren Başkan Bildik, olağanüstü durumlarda insanı yeniden yaşama kavuşturmada büyük öneme sahip UMKE ekibine her zaman desteklerinin devam edeceğini söyledi.